Рвануло под Славянском: часть городов Донецкой области останется без воды

Рвануло под Славянском: часть городов Донецкой области останется без воды

Официально

Зменшення подачі води по каналу Сіверський Донець-Донбас та Другому Донецькому водогону. Як наслідок – часткове обмеження водопостачання до Костянтинівки, Дружківки, Торецька, Покровська, Часів Яру, Мирнограда, Добропілля, Волновахи та Маріуполя. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

До таких наслідків призвели дві аварії, що сталися сьогодні:

- порив на магістральному водогоні діаметром 1400 мм поблизу Слов'янська

та  -  пошкодження внаслідок обстрілу трубопроводу діаметром 2300 мм та 2100 мм від насосної станції третього підйому в районі Торецька.

Порив на магістральному водогоні поблизу Слов'янська стався близько другої ночі на ділянці між 2-м та 3-м підйомом Другого Донецького водогону (ДДВ).

На даний момент триває ремонт пошкодженої ділянки – ремонтники "Води Донбасу" виявили тріщину завдовжки 3 метри вздовж заводського зварювального шва.

Внаслідок проведення ремонтних робіт частково припинено водопостачання міст Костянтинівка й Дружківка, селища Петрівка і двох смт – Щербинівка й Новгородське Торецької міської ради. Усього – 75 401 особа/ 39 720 абонентів.

Пошкоджені в результаті обстрілу ділянки трубопроводів діаметром 2300 мм і 2100 мм в районі Торецька у сірій зоні поки що не ремонтуються. Ремонтники компанії "Вода Донбасу" обстежують місця пошкоджень.

Про перебіг подій і ситуацію з водопостачанням області повідомлятимемо додатково.