Рятувальники Слов’янська нагадують правила поведінки для дітей під час карантину

Правила безпеки життєдіяльності

Під час дії карантину багато дітей залишаються вдома на самоті або з людьми похилого віку (бабусями, дідусями). Тому, з метою попередження настання надзвичайних ситуацій, фахівці Служби порятунку закликають батьків нагадати дітям наступні правила безпеки життєдіяльності:

- не залишайте без нагляду увімкненні електроприлади;

- не тягніть за дріт електроприладу, щоб не отримати враження електричним струмом. Обережно виймайте штепсель із розетки;

- вимикайте електроприлади, коли йдете з дому;

- заборонено гратися з сірниками, запальничками, газовими приладами;

- не можна експериментувати з всілякими хімічними речовинами, які використовуються у господарських цілях, оскільки більшість цих речовин надто небезпечні для здоров’я. Потрапивши на тіло, вони можуть викликати опіки, або сприяти виникненню пожежі в оселі;

- якщо помітили на вулиці або у транспорті будь які невідомі предмети, не чіпайте їх, адже це може бути вибухівка;

- якщо виявили підозрілий предмет, категорично забороняється торкатися і пересувати його; заливати будь-якою рідиною, засипати ґрунтом або чимось накривати; поруч з предметом користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами бо вони можуть спровокувати вибух; торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив.

Якщо виникла пожежа, а дорослих немає вдома!

Дітям чим швидше необхідно покинути будинок, не забувши забрати з собою маленьких братиків та сестричок. Після чого необхідно негайно повідомити Службу порятунку за номером телефону «101»!