Що вибрати: ламінат, вінілова підлога чи паркетна дошка?

Що вибрати: ламінат, вінілова підлога чи паркетна дошка?

При виборі покриття для підлоги з хорошою ціною та якістю дуже часто трапляються рекомендації ламінату, вінілу або паркету. На перший погляд ці види мають багато спільних рис, але є і кілька відмінностей. Їх обов'язково треба брати до уваги при облаштуванні свого помешкання. Поговоримо про переваги і недоліки кожного виду.

Переваги і недоліки ламінату

Покриття з ламінату є імітацією справжньої дошки з листяних порід дерев, тобто сам виріб зроблений з синтетичного матеріалу. Підійде він для тих, хто має бажання постелити підлогу максимально схожу до природного дерева, але при цьому трішки зекономити.

З приводу стійкості до вологи можна сказати, що ламінат не дуже придатний для використання у приміщеннях з високою вологістю. Є декілька типів ламінатної дошки, яка має в характеристиках стійкість до вологи, але все одно не рекомендується тривалий вплив, бо це обов'язково призведе до пошкоджень матеріалу. За посиланням https://1floor.com.ua/catalog/laminat/ можна вибрати найкращі зразки ламінату для вашого дому.

Дуже суттєвою перевагою ламінату є його комфорт для тіла. Тобто по такій підлозі приємно пройтись ногами і це можна вважати серйозним аргументом, адже від цього залежить наскільки приємно вам буде знаходитись вдома.

Недоліками можна назвати:

  • порівняно менший термін експлуатації (орієнтовно 10 років);

  • низька вологостійкість.

Натомість серед цих трьох матеріалів ламінат має найдешевшу ціну.

Переваги і недоліки паркетної дошки

Паркетна дошка має такі плюси:

  • натуральність – виготовляється з екологічно чистих матеріалів (дерева) без домішування шкідливих речовин;

  • довгий термін експлуатації;

  • звукоізоляція – завдяки багатошаровості добре затримує шум;

  • стійкість до зносу;

  • легкість догляду і прибирання;

  • простота укладки.

Придбати паркетну дошку чудової якості можна за посиланням https://1floor.com.ua/catalog/parketna-doshka/ в компанії 1 FLOOR, яка спеціалізується на продажі покриття для підлоги найкращої якості. До слова всі працівники компанії регулярно проходять курси та відвідують виробництва, щоб якісно підбирати матеріал для клієнтів і консультувати їх. До того ж компанія вимагає від партнерів дотримання стандартів і сертифікати якості продукції, тому в цих характеристиках можна не сумніватися.

Серед мінусів паркетної дошки можна назвати:

  • низьку стійкість до вологи;

  • можливість пошкоджень механічного характеру;

  • складнощі з укладкою клеєм.

Переваги і недоліки підлоги з вінілу

Придбати вінілове покриття для підлоги можна за посиланням https://1floor.com.ua/catalog/vinilova-pidloga/, де тільки якісні виробники і приємні ціни.

Найвагомішим плюсом цього покриття є стійкість до вологи завдяки виготовленню його з пластику та інших складників. До того ж вініл довше служить і має міцнішу структуру загалом. Ціна на такий матеріал досить демократична, тому його можна назвати лідером серед цих матеріалів.