Славянский район получил гуманитарную помощь для борьбы с коронавирусом

Славянский район получил гуманитарную помощь для борьбы с коронавирусом

Что получила наша районная больница?

Передача гуманітарної допомоги від Латвійської Республіки та Республіки Польща для цивільного населення Донецької та Луганської областей відбулася сьогодні у Миколаївці.

У заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск та Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.

«Я від себе особисто і від обласної адміністрації, від місцевого населення Донеччини, від військовослужбовців виражаю вам щиру подяку за таке сприймання, за ту допомогу, яку ви надаєте. Ви не лишаєтесь осторонь, починаючи від 2014 року. Це для нас велика підтримка у складній ситуації, в умовах війни ми не лишаємося одні, і про це свідчить ця допомога», – сказав голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Усього до Донецької області прибули 4 вантажівки з гуманітарною допомогою, до якої увійшли медичне обладнання та розхідники, а також одяг для цивільного населення, яке потерпає від розв’язаного РФ збройного конфлікту. Частину з вантажу отримала Миколаївка (Слов’янська центральна районна лікарня), ще частину буде доправлено Мар’їнці та Попасній, що на Луганщині.

Районна лікарня у Миколаївці відтепер додатково матиме два апарати штучної вентиляції легень, багатофункціональні ліжка, кілька тонн дезінфікуючих розчинів, захисні екрани для лікарів та одноразові медичні костюми. Крім того, лікарня отримала лапароскопічні стійки та обладнання для малоінвазивної хірургії.

Донецька обласна державна адміністрація