Сокращена подача воды по каналу Северский Донец - Донбасс

Сокращена подача воды по каналу Северский Донец - Донбасс

Видео аварии

Через аварію скорочена подача води по каналу Сіверський Донець-Донбас.

Фахівці комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» завершили зварювальні роботи на пошкодженій ділянці магістрального водогону поблизу Слов'янська, що дозволило розпочати заповнення водою спорожненої ділянки.

Нагадаю, що порив на магістральному водогоні поблизу Слов'янська стався сьогодні близько другої ночі на ділянці між 2-м та 3-м підйомом Другого Донецького водогону (ДДВ).

ахівці "Води Донбасу" виявили на цьому місці тріщину завдовжки 3 метри вздовж заводського зварювального шва та оперативно приступили до ремонту.

О 12-30 зварювальні роботи були завершені.

Що стосується пошкодження в результаті обстрілу ділянки трубопроводів діаметром 2300 мм і 2100 мм в районі Торецька у сірій зоні, то компанія «Вода Донбасу» подала заявку на режим тиші і розмінування зони ремонту.

За результатами огляду каналу виявлені пошкодження на трубопроводі діаметром 2100 мм – у нижній частині тріщина діаметром 1700 мм, на лівому водопроводі діаметром 2300 мм – у верхній частині тріщина діаметром 1500 мм, на правому трубопроводі – в верхній частині тріщина 600 мм і збоку тріщина діаметром 1500 мм.

Основні пошкодження зафіксовано в районі балки Шуми (у сірій зоні між тимчасово окупованою Горлівкою та підконтрольним українській владі Торецьком).

Подача води по ділянкам трубопроводів діаметром 2300 мм (лівий і правий) і діаметром 2100 мм зупинена.

Через це низка міст, у тому числі й Маріуполь, переведені на водопостачання з існуючих резервних водосховищ, Покровськ і Покровська група міст – на подачу води по графіку.

Тільки після отримання гарантій тиші можна буде приступити до виконання ремонтних робіт.

До того часу подача води по каналу буде скорочена на 30%.