Субсидії під час війни: яких змін чекати

Додаткові кошти допомагають багатьом українцям у скрутні часи

Українці мають право на отримання субсидії за житлово-комунальні послуги, якщо відповідають критеріям, визначеним Міністерством соціальної політики. Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі "Суспільне спротив" розповів, чи зміниться порядок нарахування субсидій через війну.

За його словами, найближчим часом в правилах призначення субсидій нічого змінюватися не буде.

"Можливо, зміниться адміністрування, але для людей це буде непомітно. Ми закликаємо кожного вже зараз подумати, чи потрібна вам субсидія. І звертатися до органів соціального захисту населення, через ЦНАП, пошту, "Дію", — підсумував він.

Також він повідомив, що незважаючи на всі труднощі, соціальні виплати та пенсії є одним із пріоритетних напрямків для держави.

"Бюджет недовиконується. На сьогодні бувають певні затримки, але не великі. Пенсійний фонд має проблеми із наповненням. Вони не катастрофічні і міжнародні донори нам допомагають із фінансуванням видаткової частини і частково з пенсіями. В цьому році нам вдалося і проіндексувати пенсію і забезпечити виплати в належному розмірі", — розповів Віталій Музиченко.