Свято людей, що дарують нам світло і тепло

Свято людей, що дарують нам світло і тепло

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята – Дня енергетика!

Вчені фізики стверджують, що електричний струм не має маси або ваги. Вірніше, ця маса є мізерно малою. А я хочу посперечатися: ще й як має – і масу, і вагу! 

Йду вулицями рідного селища, або міста, в якому нині працюю, та бачу світло в оселях, вогні вуличних ліхтарів, де за освітленими віконцями – тепло і затишок рідного дому. За цими простими та звичними речами стоїть праця тисяч людей, котрі, згуртувавшись в один великий колектив, попри перепони та негаразди, будують майбутнє нашого великого дому, що зветься Україною.

Щороку 22 грудня, в день зимового сонцестояння, в Україні святкується День енергетика.

І, напевне, так повинно було статися, щоб це свято співпадало з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна і дуже важлива. І, на мій погляд, це додатково підкреслює важливість продуманої і надійної роботи всієї енергетичної системи.

В цей день я хочу від депутатського корпусу, виконкому Миколаївської міської ради та від себе особисто привітати коллектив ПАТ «Донбасенерго» Слов’янської ТЕС та його директора Валерія Черепія зі святом світла, тепла, сонця – Днем енергетика!

Шановні працівники та ветерани енергетичної галузі Слов’янської ТЕС! Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята – Дня енергетика!

Сьогодні – ваше професійне свято, і ми вшановуємо світлих, мужніх, витривалих, загартованих людей. І хоча за вікнами господарює зима, вона не завадить висловити ту теплоту, з якою ми відзначаємо тих, хто кожного дня робить усе для того, щоб світло не згасало. 

Недарма День енергетика відзначають після найдовшої ночі в році, адже саме в найтемніші години розумієш, наскільки цінним є світло. Щовечора, коли запалюються ліхтарі, які обливають затишком вулиці та оселі, ви знаєте, що в кожній з них є часточка вашої праці, що ваші зусилля не даремні – вони забезпечують людям комфорт та створюють атмосферу тепла.  

Незважаючи на всі труднощі, ви своєю працею довели, що здатні вирішувати найскладніші завдання. Тож нехай це свято буде потужним стимулом для натхненої, щоденної праці, а ваші добрі справи примножують славу рідної громади!

Я знаю, що ви любите свою роботу, свій злагоджений колектив, маєте свої здобутки, перемоги, прагнете вдосконалювати свій професіоналізм, від якого залежить стабільне життя та якість побуту жителів громади. 

І сьогодні можу сміливо сказати, що від вашої професійності та сумлінності залежить безперебійна робота всіх наших підприємств, працездатність соціальної сфери, зв’язку та транспорту, комфортний побут – тепло і світло у школах та дитячих садках, у лікарнях та установах, в наших домах. А ще дуже приємно побачити вашу зацікавленість у містобудуванні, в підтримці спортивного духу нашої молоді. Приємно, що ви реалізовуєте різні проекти, особливо на екологічну тематику. Креативність ваших проектів високо відзначена на державному рівні, і їх успіх – це величезна праця всіх вас!

Тож нехай усвідомлення значимості вашої професії, відповідальності, що пов’язана з нею, надає невичерпних сил та наснаги, надихає на нові трудові звершення.

Нашу планету в безкрайньому космосі легко помітити саме по електричному світлі ... За прикрашання Землі ілюмінацією, за турботу про наш побут і постачанні праці – спасибі енергетикам. Зі святом вас, побратими сонця! 

Бажаю, щоб ваша робота була для вас цікавою та плідною, щоб вона розвивала найкращі ваші якості. Хай не закінчуються ідеї та не згасає ентузіазм! Нехай ваші дні будуть яскравими та насиченими, ночі – теплими, щастя – бездонним! Нехай надійною опорою в житті залишаються сім’я, рідні та друзі, зростає енергія ваших задумів, а світло і тепло завжди зігрівають ваш дім та будуть не лише в оселях, а й у ваших серцях. Благополуччя та добробуту вам і вашим сім’ям!   

Олександр ГАДЯЦЬКИЙ,

Миколаївський міський голова