Україна має повернути всі свої території, включно і Крим, щоб Путін прийняв це — Волкер

Україна "не може погодитися з тим, що її захопить Росія"

Україні варто звільнити всі тимчасово окуповані Росією території, включно і захоплений із 2014 року Крим. Про це заявив колишній представник представника Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю Європейській правді.

За його словами, повномасштабна війна Росії проти України розбила всі міркування щодо того, що тимчасово окуповані території Донбасу можна нібито швидше повернути, ніж Крим.

"На кін поставлено абсолютно все. У Путіна без цього не зникне імперський апетит, тому занадто ризиковано залишатиме в руках Росії навіть Крим. Коли Путін і Лавров кажуть, що вони збираються захопити всю Україну, щоб провести "демілітаризацію та денацифікацію", то це не залишає простору для компромісу з таким супротивником", – сказав Волкер.

Дипломат риторично зазначив, що Україна "не може погодитися з тим, що її захопить Росія", а тому, на його думку, потрібно воювати за повернення всіх окупованих територій, щоб "Росія і Путін прийняли той факт, що їм доведеться жити в межах своїх кордонів".