Умышленное убийство в Татьяновке: убийцу закрыли на пожизненное

Как это было

За принципової позиції прокуратури чоловіка, який вдруге вбив людину, засуджено до довічного позбавлення волі

Донецький апеляційний суд підтримав обґрунтовані доводи прокуратури Донецької області та засудив чоловіка, який вдруге вбив людину, до довічного позбавлення волі.

Судом встановлено, що 25 травня 2016 року мешканець с. Тетянівка Слов’янського району, раніше судимий за умисне вбивство, під час вживання спиртних напоїв разом із друзями на березі р. Сіверський Донець посварився з одним із них та завдав декілька ударів ногами по голові, після чого притиснув чоловікові горло ступнею. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці.

У жовтні 2018 року Слов’янський міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочину, передбаченого п. 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) КК України, та засудив до 14 років позбавлення волі.

Сторона обвинувачення, вважаючи вирок занадто м’яким, подала апеляційну скаргу, яку наразі задоволено. Відтак, завдяки принциповій позиції прокуратури, залишок свого власного життя вбивця проведе за гратами.

 Прес-служба прокуратури Донецької області