В Донецкой области готовили теракт

В Донецкой области готовили теракт

Подробности

На Донеччині взято під варту чоловіка, який за вказівкою НЗФ РФ намагався вчинити терористичний акт

За клопотанням Донецької обласної прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 000 грн мешканцю м. Мирноград, який обґрунтовано підозрюється у сприянні терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що представник одного з розвідувальних підрозділів НЗВ РФ, що контролюється окупаційною адміністрацією у Донецькій області за вказівкою керівництва створював дієву агентурну мережу. Метою зловмисника було проведення розвідувально-підривної діяльності, вчинення терористичних актів та диверсій на підконтрольній українській владі території Донеччини.

У квітні 2020 року бойовик доручив колишньому «колезі», який наразі мешкає у м. Покровську та у минулому вже був засуджений за участь у НЗФ, вчинити терористичний акт на об’єкті критичної інфраструктури, а саме – підстанції розподілу електроенергії «Красноармійськ».

27 листопада 2020 року завдяки спільній та злагодженій роботі прокуратури та слідчих ГУ СБУ в Донецькій та Луганські областях, а також департаменту контррозвідки СБУ «підривника» викрито та затримано до вчинення жахливого теракту.

У підозрюваного під час огляду виявлено та вилучено засоби зв’язку, грошові кошти, вибухову речовину зовні схожу на пластид та детонатори.

Досудове розслідування триває.

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури