В Лимане планируют построить уникальный для Украины велоспортивный комплекс

В Лимане планируют построить уникальный для Украины велоспортивный комплекс

Хорошо бы...

28 січня заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик із робочим візитом відвідали місто Лиман, де після переміщення з Донецька функціонує Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з велосипедного спорту.

Цей комунальний позашкільний навчальний заклад має вищу категорію та є одним із провідних в Україні, постійно знаходиться в п’ятірці кращих спеціалізованих шкіл з велоспорту за підсумками щорічної роботи. На сьогодні заклад має відділення в 5 містах Донеччини: Лимані, Бахмуті, Маріуполі, Краматорську та Слов’янську, де під керівництвом 13 тренерів-викладачів навчаються 224 спортсмени.

Вадим Філашкін та Володимир Мицик ознайомилися з наявними умовами для тренувань велосипедистів і перспективами на майбутнє. Про динаміку розвитку виду спорту в регіоні та країні розповіли директор обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з велоспорту, заслужений тренер України Ніна Алєксєєва, старший тренер збірної України з велоспорту BMX Сергій Панасенко, державний тренер України з велоспорту, тренер-викладач школи вищої спортивної майстерності Донецької області Олексій Солнцев.

Останнім часом за підтримки Донецької облдержадміністрації значно покращено інфраструктуру школи. Так, у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету проведено капітальний ремонт адміністративної будівлі КПНЗ «Обласна СДЮСШОР з велосипедного спорту» (за адресою: вул. Петропавлівська, 89) на суму 1,4 млн. грн., також щорічно виділяється фінансування для забезпечення учнів необхідним спортивним інвентарем та обладнанням.

З метою подальшого розвитку велосипедного спорту на Донеччині, у місті Лиман поруч із адмінбудівлею школи планується будівництво сучасного спорткомплексу, який включатиме трасу з велоспорту BMX і гуртожиток для розміщення 52 осіб. У 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету було розроблено проєктно-кошторисну документацію, якою передбачено дві черги робіт загальною вартістю 43,7 млн. грн.

Відзначимо, що за умови дотримання сучасних міжнародних вимог при будівництві велотраси, вона зможе пройти необхідну сертифікацію та стати єдиною подібною в Україні. Новий трек дозволить готувати в дисципліні «ВМХ racing» спортсменів з 8 років, при цьому даючи юнакам і дівчатам базові навички для виступу в інших дисциплінах велоспорту, також тут зможуть проводитися навчально-тренувальні збори за участі національної команди, змагання обласного та всеукраїнського рівнів.