В Славянске обнаружили схрон боеприпасов

В Славянске обнаружили схрон боеприпасов

Официально

За процесуального керівництва Слов’янської окружної прокуратури у м. Слов’янську виявлено зброю та бойові припаси.

У рамках проведення досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), на території покинутого домоволодіння, що належить місцевому мешканцю, який перебуває у розшуку за участь у не передбаченому законом збройному формуванні виявлено схрон бойових припасів. За оперативними даними зброя була залишена у будівлі в 2014 році під час окупації м. Слов’янська.

У ході санкціонованого слідчим суддею обшуку у приміщенні виявлено та вилучено: 1 кілограм тротилу, 2 електродетонатори, 9 запалів МД-5М, дві малі прилипаючі міни, кумулятивний заряд «Планка», протипіхотну міну, протипіхотну вистрибуючу осколкову міну кругового ураження, 3 РГД-5, 1 реактивну протитанкову гранату РПГ-26, 6 гранатометних пострілів, реактивний освітлювальний патрон РОП-40, близько 1000 набоїв різних калібрів, а також карту-схему Слов’янська та Краматорська із зображенням об’єктів критичної інфраструктури Донеччини.

Досудове розслідування проводиться слідчим відділом ВП №4 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГВ у м. Краматорськ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури