В Славянске от коронавируса умер 31 человек

Пандемия не сбавляет обороты

Слов'янська міська рада інформує      Триста чотирнадцять лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську на минулому тижні. Коефіцієнт виявлення складає 66,1%. Про це на прес-конференції 3 листопада повідомила начальник відділу охорони здоров’я Олена Джим.

Усього в Слов’янську з моменту введення карантину зафіксовано 1709 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. 106 з тих, хто захворів — діти.

Більшість інфікованих (1050) вже вилікувалася, серед них — 76 дітей. 628 людей продовжують хворіти. Наразі у лікарні Костянтинівки, Краматорська та Слов’янська госпіталізовані 25 пацієнтів. Тридцять один випадок, на жаль, закінчився летально.

Додамо, що зараз на самоізоляції перебувають 1439 мешканців міста. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин.

Також за останній тиждень проведено 475 заборів біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР.

Крім того, станом на сьогодні 341 мешканець міста проходить лікування з приводу пневмонії. 53 з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР. Зазначимо, що всього за період карантину діагноз “пневмонія” було поставлено 693 містянам.

За словами Олени Джим, це набагато більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Звертаємо увагу, що за період карантину на реалізацію протиепідемічних заходів із місцевого бюджету було виділено 8065,45 тис. грн. З цієї суми вже використано 6567,15 тис. Крім цього, Слов’янськ отримав спонсорської допомоги у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури та ШВЛ на 4392,4 тис. гривень.