В Славянске появится кофейня с "правильным кофе"

В Славянске появится кофейня с "правильным кофе"

В чем секрет правильного кофе?

Анфіса Ніколаєва понад п’ять років працювала у кавовому бізнесі Харкова, де навчилася і каву смажити, і створювати авторські напої. Зараз керівниця проекту торгової марки кава “Tobi” цей досвід втілює на Донеччині.

“Ми почали смажити каву у травні цьогоріч. До цього ми лише поставляли її до супермаркетів регіону. Згодом почали встановлювати кавові машини у кав’ярнях області”, – розповідає Анфіса Ніколаєва.

Через соціальні мережі досить швидко налагодили поставки кави прямо із плантацій, де її вирощують. Каву на Донеччину привозять з Колумбії, Уганди, Південної та Північної Америки – загалом з 11 країн світу. Каву продають у понад 100 торговельних точках регіону, мають клієнтів із сусідніх областей.

“Ми знайшли постачальників зеленої кави в Україну. Зараз купуємо десь до тони кави, – каже Анфіса Ніколаєва. – Завжди маємо свіже зелене зерно, яке обсмажуємо невеликими порціями. Так отримуємо “правильну каву”. Та, яка у супермаркетах, великими партіями смажиться по 120 кг, ми смажимо по 12 кг – це дозволяє слідкувати за якістю зерен і це впливає на смак кави”.

У грудні 2018 року у Миколаївці підприємці готуються відкрити кав’ярню, де продаватимуть каву власного бренду. Найменша упаковка буде по 30 г – так планують знайти підхід до кожного покупця. Також продаватимуть чай, його завозитимуть з Нідерландів. У 2019 році кав’ярні планують відкрити у Краматорську та Слов’янську.

 Бізнес-Схід