В Славянске провели "спецоперацию" по задержанию вооруженного преступника

В Славянске провели "спецоперацию" по задержанию вооруженного преступника

Прошли учения

Правоохоронці за дві години розшукали та знешкодили групу озброєних злочинців, які пограбували поштове відділення у Лимані, відкрили вогонь по поліцейським, а після забарикадувалися в будинку із заручником. Спецоперація проходила в умовах, максимально наближених до реальності.

У навчаннях були задіяні підрозділи поліції Слов'янська, Лимана та Національної гвардії.

За легендою, сьогодні о 9.00 до поліції надійшло повідомлення, що в Лимані 2 невідомих у масках з автоматами скоїли напад на поштовий заклад. Злочинці викрали гроші та втекли на автомобілі.

За наказом керівництва було введено в дію поліцейсий план «Сирена». Всі зовнішні наряди, автопатрулі та блокпости були орієнтовані на розшук втікачів.

Згодом розшукуваний автомобіль було помічено на автодорозі поблизу Слов’янська. При наближенні до посту поліції підозрювані розвернулися і поїхали в іншу сторону, а поліцейські почали їх переслідувати.

Під час погоні грабіжники відкрили вогонь по поліцейському авто та сховалися на території кінологічного центру, де захопили в заручники його охоронця.

Оперативно небезпечну зону було заблоковано групами оточення, фільтрації, захоплення, після чого до роботи була залучена група перемовників.

Зловмисники вимагали броньований автомобіль та «зелений коридор» до кордону.

До перемовин було долучено мати одного з правопорушників, яка згодом вмовила сина здатися.

Мета навчань ‑ перевірка боєготовності, відпрацювання дій в екстремальних умовах та вдосконалення взаємодії між всіма правоохоронними підрозділами.

Слов’янський відділ поліції

Донецької області