В Славянске развернут мобильный госпиталь для больных коронавирусом: известно место

В Славянске развернут мобильный госпиталь для больных коронавирусом: известно место

Как определяли место?

Иллюстративное фото   Мобільний госпіталь для хворих на COVID-19 у Донецькій області буде розгорнутий у Слов’янську Донецької області, на базі обласної психіатричної лікарні. Про це у коментарі Радіо Донбас.Реалії (проєкт Радіо Свобода) повідомив голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (фракція «Слуга народу») Михайло Радуцький.

«Уряд виділив 118 мільйонів гривень на розгортання трьох польових шпиталів – Київ, Одеса і Донецька область. Спочатку планувався Краматорськ, але потім обласна адміністрація обрала місто Слов’янськ – обласну клінічну психіатричну лікарню. Площа будівлі – 7 тисяч квадратних метрів, вона забезпечена водо- і теплопостачанням, там є, найголовніше, достатня кількість електроенергії. Що зроблено на сьогодні – за даними виконавчої влади, визначений керівник шпиталю, це важливо; сформований загін лікарів, немедичного і середнього медичного персоналу, розроблено поповерховий план, що де має бути розташоване, та опрацьовано логістичний план – харчування, прання, білизна та інше. Проблема у тому, що область ще не зробила закупівлю препаратів, засобів індивідуального захисту, харчування і обладнання. Але вони кажуть, що цим займаються», – розповів Радуцький.

Радуцький додав, що рішення про організацію шпиталів було ухвалене на нараді у президента 10 жовтня. Формально, показники для відкриття такого шпиталю ще не досягнуті (у Донецькій області, за даними МОЗ, завантаженість ліжок менше 60%), але він має бути готовий до розгортання вже зараз, вказав він.

«Розгортання ковідних шпиталів є виконанням одного з пунктів постанови Верховної Ради щодо заходів з протидії коронавірусній хворобі. Ці шпиталі мають розгортатись, коли завантаженість ліжок у регіоні перевищує 70%», – сказав Михайло Радуцький.