В Славянске сдался мужчина, который дежурил на блокпосту в 2014 году

В Славянске сдался мужчина, который дежурил на блокпосту в 2014 году

Правоохранители проверяют местного жителя

46–річний житель міста, який чергував на блокпосту терористів, розповів про свою протизаконну діяльність та виявив бажання співпрацювати з правоохоронцями.

У травні 2014 року чоловік дізнався, про те, що бойовики шукають бажаючих для "роботи" на своїх блокпостах. Приєднавшись до незаконного формування, він здійснював незаконний огляд транспорту на предмет ввезення та вивезення зброї. Чергування ніс протягом місяця на перехресті вулиць Володарського та Красноармійської (нині – Барвенківська та Армійська).

Після звільнення регіону від окупації залишався за місцем проживання. Але дізнавшись про програму, яка звільнює від кримінальної відповідальності, чоловік вирішив добровільно зізнатись про свою участь в НЗФ.

Щодо посібника бойовиків відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ст. 260 ч. 2 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що згідно частини 6 цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка перебувала у складі збройних формувань і добровільно вийшла з ньгого, повідомивши про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

 Слов'янський відділ поліції

Донецької області