В Славянске вычислили, кто осквернял могилы на кладбище

С какой целью злоумышленник это делал?

Дільничні поліцейськы Слов'янська встановили, хто осквернив могили на місцевому кладовищі

За один день 46-річний непрацюючий чоловік пошкодив два металеві пам'ятники, намагаючись їх викрасти та продати. Наразі йому загрожує 3 роки позбавлення волі.

Днями до поліції Слов'янська звернулась адміністрація кладовища Північне із заявою про наругу над могилою. Зламаною виявилась частина металевого пам'ятника, а сам він мав сліди демонтажу.

Після опитування робітників та відвідувачів кладовища дільничні офіцери поліції з'ясували: нещодавно тут помічали підозрілого чоловіка. При появі свідків він втік, залишивши на землі демонтований пам'ятник.

Згодом особу підозрюваного встановили – ним виявився 46-річний місцевий житель. Ніде не працюючий чоловік, що мешкав неподалік від кладовища, вирішив заробляти шляхом продажу металевих гробниць. Протягом дня він намагався демонтувати та винести кілька пам'ятників, проте здійснити задумане йому не вдалося.

Поліцією розпочато досудове розслідування за ст. 297 ч.1 Кримінального кодексу України (наруга над могилою). Вона передбачає штраф розміром до 3400 гривень, арешт до 6 місяців, обмеження або позбавлення волі на 3 роки.

Слов'янський відділ поліції

Донецької області