В Славянске завершается строительство новых корпусов областной больницы

ВИДЕО

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко повідомляє:

 - Головний – на 90%, адміністративний – на 70%.

Такий ступінь готовності двох нових корпусів обласної психіатричної лікарні міста Слов’янська.

Ремонт ведеться коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету: 70% коштів надходить з державного, 30 – з обласного бюджетів.  

Вартість будівельних робіт та обладнання головного корпусу становить 185 млн гривень. Будівництво адміністративного обійдеться в понад 60 млн грн.

Нагадаю, що КЛПУ «Обласна психіатрична лікарня м. Слов’янська» була заснована у 1958 році, мала 6 лікувальних та 4 господарчі корпуси. Під час активної фази бойових дій у квітні-липні 2014-го два з них були повністю зруйновані, чотири суттєво пошкоджені.

За допомогою міжнародних організацій, зокрема німецької федеральної компанії GiZ та Люксембурзького Червоного Хреста у 2016-му році було відкрито психотуберкульозне, а у 2017-му – дитяче відділення.

Наразі коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету будуємо основний та адміністративний корпуси лікарні. А за допомогою Люксембурзького Червоного Хреста триває відновлення харчоблоку.

На майбутнє плануємо відновлення (а на практиці – фактично будівництво з нуля) корпусів для психологічної реабілітації військових і цивільних, що постраждали від війни та катастроф; а також корпус зі спеціальними умовами для примусового лікування. Але поки що це лише проєкти – шукаємо джерел їх фінансування.