В Святогорске появилась тревожная кнопка

В Святогорске появилась тревожная кнопка

Что это такое?

За лічені хвилини після подання сигналу тривоги громадяни зможуть отримати допомогу наряду поліції охорони. Пристрій помічений спеціальним інформаційним знаком та є частиною регіональної програми з безпеки.

Викликати правоохоронців завжди можна за номером «102» з мобільного телефону, але при цьому потерпілому щонайменше необхідно чітко назвати своє місцезнаходження та описати причину звернення. У стресовій ситуації це може викликати ускладнення та зайняти певний час, необхідний для затримання нападника "за гарячими слідами".

сигнал тривоги «кнопки» надходить на пульт поліції охорони. Оператор пульту спостереження вже точно знає місце виклику і відразу спрямує за необхідною адресою найближчий наряд.

На території обслуговування слов’янської поліції це вже третя кнопка екстреного виклику поліції. Близько 40 громадян вже скористалися екстреним викликом поліції.

Так, один з викликів поліцейські отримали від чоловіка, який в темний час доби заблукав у місті. Ще один виклик здійснила жінка, якій стало зле на зупинці громадського транспорту.

Також були і хибні виклики. Тому попереджаємо громадян, що за використання номерів екстрених служб для жартів передбачена відповідальність згідно зі ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Таким дзвінком можна відволікти правоохоронців від розкриття справжніх злочинів та надання допомоги тим, хто її реально потребує.

Слов’янський відділ поліції

онецької області