В Святогорске продолжается строительство центра реабилитации для участников АТО

ФОТО

Для Донецької облдержадміністрації актуальними та пріоритетними напрямками діяльності залишаються медична, фізична та психологічна реабілітації учасників антитерористичної операції. Саме тому у Святогірську на базі КНП «Обласний госпіталь для ветеранів війни» розгорнуто будівництво корпусу фізичної та реабілітаційної медицини, лікування у якому проходитимуть військовослужбовці та демобілізовані учасники АТО/ООС. Про це під час колегії Донецької ОДА повідомив директор департаменту охорони здоров’я Володимир Колесник.

«Станом на сьогодні роботи за проєктом «Будівництво корпусу відділення фізичної та реабілітаційної медицини» тривають. Укладено договір підряду від 21 квітня 2020 року № 3 з ТОВ «Леман-Бетон» на виконання робіт на суму 89,2 млн. грн. Роботи з будівництва корпусу планується завершити до 31 грудня 2020 року. Також у 2020 році, відповідно до проєкту, планується провести закупівлю медичного та технологічного обладнання», – заявив він.

Окремо Володимир Колесник наголосив, що задля комплексної реабілітації учасників бойових дій департамент охорони здоров’я розробив усю необхідну документацію для створення на території обласної клінічної психіатричної лікарні м. Слов’янськ центру психологічної реабілітації для учасників АТО та їх сімей. Вартість будівництва складає 49 млн. грн. На сьогодні визначаються джерела фінансування.