Внимание! В Славянске стартует операция "Ёлка"

Внимание! В Славянске стартует операция "Ёлка"

Подробности

Фото – иллюстративный материал 

З метою покращення роботи з охорони хвойних насаджень від незаконних рубок в передноворічний період, упорядкування місць реалізації хвойними дерева на території міста та недопущення стихійної торгівлі живими хвойними насадженнями, керуючись ст. ст. 33, 86 Лісового кодексу України, ст. ст. 3, 12, 38 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. ст. 30, 33, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради рекомендує усім підприємствам, організаціям та установам незалежно від форми власності, на території яких розташовані хвойні насадження, забезпечити їх охорону та збереження.

Відповідно до рішення Слов’янської міської ради від 04.12.2019 № 2309 на території міста Слов’янська встановлено офіційні місця для продажу новорічних живих хвойних дерев в період з 09.12.2019 по 31.12.2019 (додаток). В інших місцях на території міста продаж хвойних дерев заборонено.

Слов’янська міська рада також нагадує, що згідно діючого законодавства України суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам – підприємцям дозволено проводити реалізацію живих хвойних дерев тільки за наявності документів, підтверджуючих законність їх вирубки та офіційного маркування.

Продаж нелегальних ялинок тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність