Закрытие детского сада в Святогорске прокомментировали в Донецкой ОДА

Закрытие детского сада в Святогорске прокомментировали в Донецкой ОДА

Официально

Проблемні питання, пов’язані з капітальним ремонтом дитячого садочку «Ластівка», знаходяться на постійному контролі керівництва Донецької облдержадміністрації та департаменту освіти і науки ОДА. Про це під час брифінгу повідомила директор департаменту освіти і науки Тетяна Сідашева.

«Ластівка» розрахована на 110 місць у групах та є єдиним дитячим садочком у місті.

«Одразу після того, як стало відомо про проблеми, які виникли через його закриття на капітальний ремонт, обласна влада почала шукати шляхи вирішення проблем. Наразі опрацьовано декілька варіантів розміщення дітей на час проведення ремонту, зокрема у комунальних закладах, підпорядкованих Донецькій ОДА, чи у сусідніх населених пунктах. Попри те, що зараз мешканці Святогірська відчувають дискомфорт через припинення роботи закладу, хочу наголосити – ремонтні роботи робляться для покращення умов навчання дітей. Також ремонт «Ластівки» знаходиться на постійному особистому контролі очільника області Павла Кириленка», – заявила вона.

Тетяна Сідашева зазначила, що проведення ремонтних робіт відбувається коштом Державного фонду регіонального розвитку. Об’єм фінансування – 38 млн гривень, а ремонт має розпочатись вже наступного місяця.

Окремо директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА зауважила, що остаточно питання розміщення дітей та організації їх навчання буде вирішене після проведення консультацій з батьками дітей, які відвідували «Ластівку». На цьому етапі основним критерієм вибору місця тимчасового розміщення дітей буде доступність та спроможність закладу забезпечити основні потреби.