20-летняя жительница Славянска купила несуществующую одежду

20-летняя жительница Славянска купила несуществующую одежду

Официально

Поліція попереджає: шахраї продають неіснуючі товари

20 – річна жителька Слов’янська на одному з інтернет сайтів вирішила замовити одежу. Після погодження з продавцем умов купівлі-продажу, перерахувала за товар 1,5 тисячі гривень. Своє замовлення жінка так і не отримала.

Чим приваблюють потенційних жертв шахраї? Перш за все – необґрунтовано низькими цінами. Поліція продовжує серію публікацій про шахрайські схеми, і наступна схема – купівля через інтернет.

Нерідкі випадки шахрайств, пов'язаних з діяльністю інтернет-магазинів. При замовленні товарів вас попросять внести передоплату, часто шляхом внесення грошових коштів на картку чи якийсь віртуальний гаманець. Далі продавець протягом декількох днів буде придумувати відмовки і обіцяти вам швидку доставку товару, а потім безслідно зникне або надішле неякісний товар.

Якщо ви хочете купити товар по передоплаті, то пошукайте інформацію про магазин в мережі, подивіться, як довго він знаходиться на ринку. Якщо ви маєте справу з сайтом великої або відомої вам компанії, переконайтеся в правильності написання адреси ресурсу в адресному рядку вашого браузера. Переконайтеся в тому, що ви знаєте адресу, за якою ви зможете направити претензію в разі, якщо ви будете незадоволені покупкою.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області