"Дім ходуном, полетіло скло". Місцеві розповіли про обстріл Слов'янська

Відео

Вночі 13 квітня російські окупанти двічі вдарили ракетами С-300 по Слов’янську Донецької області. Одна ракета влучила на подвір’я школи №8, інша впала біля приватних будинків. Внаслідок обстрілу пошкоджені декілька приватних та багатоквартирних будинків. Деякі оселі вдруге під обстрілом, не за минулий — за останні 9 років, скільки триває війна на Донбасі. Які наслідки та що розповідають місцеві про обстріл — репортаж Суспільного зі Слов'янська.

Місцева жителька Слов’янська Ольга оглядає наслідки нічного ракетного удару, дістає уламки скла з віконної рами.

Її чоловік Олександр розповідає, шибки у їхньому домі вибуховою хвилею вибиває вже вдруге. Перший раз був у 2014 році.

"Біля 12-ї як бабахнуло, я ще не спав. Як бабахнуло, в мене дім ходуном пішов, я перелякався, все посипалось, скло полетіло. Це добре, що в нас закриті жалюзі, й ще ми обклеїли його клейкою стрічкою, щоб скло збереглося. Й в жінку, слава Богу, не попало й осколка. Дочекалися ранку, а потім вже почали дивитись, що воно твориться," — розказує Олександр.

Це сусідній будинок. Господар Олег каже, від вибуху пошкоджені вікна, зруйнований паркан. Нині готується все лагодити.

"Вибух, прильот уламка ракети, мабуть, так думаю. Дома я був, годині о 12-й це сталося. Перелякалися, звичайно", — говорить Олег.

У Валентина також пошкоджений дім. Зранку бригада робітників обстежує будинок та готується забивати вікна ОСП плитами.

"Вночі був сильний прильот, вилетіли вікна й тріщини в стінах — стрес. По вулиці багато будинків без вікон. П'ють заспокійливе, але дай Боже, щоб воно було в останній раз. Може тоді буде все добре. В мене там й сарай, й літній будиночок, й кухня, й теплиця полікарбонатна — я їх ще не рахував, не знаю", — підсумовує збитки Валентин.

Росіяни запустили по місту дві ракети С-300, каже начальник Слов’янської міської військової адміністрації Вадим Лях

"Одна влучила на подвір’я 8 школи, поруч будівлі багатоповерхові пошкоджені, вибиті вікна, двері, зруйновані балкони. Без жертв, на щастя. Також друга ракета влучила біля "Слов’янськводоканалу", на щастя, теж без жертв, постраждало декілька будівель", – говорить Вадим Лях.