Кто и как в Славянске уклонился от уплаты 10 миллионов гривен налога

Кто и как в Славянске уклонился от уплаты 10 миллионов гривен налога

Официально

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом ухилення підприємством реального сектору економіки від сплати податків у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2017 року службові особи одного з підприємств м. Слов’янська, надаючи послуги з будівництва та ремонту об’єктів нерухомості для державних підприємств, організацій і установ, розробили злочинну схему з метою ухилення від сплати податків та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ.

Правопорушники відображали у бухгалтерському та податковому обліках угоди щодо придбання будівельних матеріалів за завищеними цінами та надання послуг підприємствами з ознаками «фіктивності». Вказані злочинні дії призвели до ненадходження до Державного бюджету України податку на додану вартість на суму понад 10 млн грн.

У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків у приміщеннях підприємства виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, документи первинного бухгалтерського обліку та чорнові записи, які підтверджують проведення фіктивних фінансово-господарських операцій.

Досудове розслідування здійснюється СУ фінансових розслідувань за оперативного супроводу управління БФЗ ГУ ДФС у Донецькій області.

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури