Незадекларована праця − погано для всіх

Незадекларована праця − погано для всіх

Через несплату податків й єдиного соціального внеску держава змушена підвищувати податки для бізнесу

Погоджуєтеся працювати без трудового договору? Не розраховуйте на гідні умови праці та виконання усних домовленостей. Вас можуть необґрунтовано оштрафувати, звільнити без повідомлення, не заплатити лікарняні чи компенсацію в разі нещасного випадку. Відсутність соціальних гарантій: оплачувана відпустка, можливість навчатися, нормований робочий день, немає офіційного трудового стажу, майже неможливо захистити себе, у разі виникнення конфлікту, відмови в оплаті праці та незаконного звільнення.

Ви власник бізнесу чи здійснюєте діяльність без державної реєстрації і наймаєте працівників без трудового договору? Будьте готові витрачати час і ресурси на навчання – досвідчені спеціалісти до вас не підуть або швидко знайдуть краще місце. Вам буде складніше отримати банківські кредити, інвестиції. А в разі перевірки інспекції праці на вас можуть накласти відчутний штраф за порушення трудового законодавства.

Зрештою, через несплату податків й єдиного соціального внеску держава змушена підвищувати податки для бізнесу, щоб виплачувати пенсії, лікарняні, утримувати школи, лікарні, ремонтувати дороги тощо.

Роботодавці, декларуйте працівників, щоб спокійно вести бізнес і не турбуватися про штрафи, які можуть суттєво вдарити по бюджету вашого бізнесу!!!