Почему в Святогорске в школе до сих пор нет отопления

Почему в Святогорске в школе до сих пор нет отопления

Уже декабрь на пороге

Иллюстративное фото

ІНФОРМАЦІЯ ВІДДІЛУ ОСВІТИ, МЕДИЦИНИ, МОЛОДІ, КУЛЬТУРИ, СПОРТУ ТА ТУРИЗМУ СВЯТОГІРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЩОДО СИТУАЦІЇ З ОПАЛЕННЯМ В КЗ «Святогірський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів Святогірської міської ради»

Шановні вчителі, школярі та батьки учнів комунального закладу «Святогірський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів Святогірської міської ради»!

У зв’язку з капітальним ремонтом котельні КЗ «Святогірський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів Святогірської міської ради» початок опалювального сезону відтерміновано.

Необхідність екстреного капітального ремонту шкільної котельні зумовлена тим, що попередній постачальник послуг тепла, після чисельних перемовин зі Святогірською міськрадою, демонтував свої котли та відмовився від надання послуг з опалення школи на зимовий період 2021-2022 рр.

4 жовтня рішенням сесії Святогірської міської ради з міського бюджету були виділені кошти в сумі 1 млн 300 тис. грн (в тому числі 47000. 00 грн на розробку проектної документації) на закупку та встановлення твердопаливного котельного модуля Q=300 кВт.

Станом на сьогодні, 17 листопада 2021 року, доводимо до відома громади, що проектна документація виготовлена. Наступним кроком буде проходження тендерної процедури щодо капітального ремонту котельні з встановленням твердопаливного котельного модуля.

Також інформуємо громаду про те, що після того, як котельня запрацює, місцевий бюджет зможе заощаджувати щомісяця до 200 тис. грн. (Раніше за опалення навчального закладу щомісяця витрачалися кошти порядку 250-300 тис. грн, наразі витрати планується у сумі 100-150 тис. грн). Працювати в котельній будуть кваліфіковані кочегари.

Шановні жителі Святогірської громади!

Дуже просимо з розумінням підійти до ситуації з опаленням у Святогірській ЗОШ, що склалася, в тому числі через уповільнення життєдіяльності багатьох організацій через COVID-19 та додаткових карантинних обмежень. Запевняємо вас, що міська влада зі своєї сторони робить все можливе, щоб найближчим часом проблема з опаленням у КЗ «Святогірський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів Святогірської міської ради» була вирішена, а додаткові кошти від економії за опалення були направлення на інші соціальні потреби. Дякуємо за розуміння.