Последствия утреннего ДТП в Славянске

Последствия утреннего ДТП в Славянске

Как это было

Автівку добряче "зім’яло", а водій від стресу випив: подробиці ранкового ДТП у Слов’янську

ДТП без травмованих сталося на вулиці Колонтаївській сьогодні, 25 травня, близько 5-ї години.

Як з’ясували патрульні, 29-річний водій, рухаючись в напрямку провулку Журналістів зі сторони вулиці Банківської, не вибрав безпечну швидкість руху, не врахував дорожньої обстановки. Відтак, втратив керування, виїхав за межі проїзної частини та наїхав на перешкоду. Зупинила автівку опора ЛЕМ.

Транспортний засіб "ліг" на бік, деякі частини кузову були втрачені, але, на щастя, ніхто не травмувався. 

Крім того, при спілкуванні з поліцейськими, ті помітили в учасника ДТП ознаки сп’яніння. Але на це чоловік відповів, що взяв у друзів пляшку пива і запив нею свій шок. 

Такі дії неприпустимі, адже вживання водієм авто після ДТП за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі, або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння тягне за собою відповідальність.

У присутності двох свідків на пропозицію патрульних водій відмовився від походження огляду на стан сп'яніння.

Тому, окрім протоколу за вчинення ДТП за ст. 124 КУпАП, постанови за відсутність полісу цивільно – правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за ч.1 ст. 126 КУпАП, чоловік отримав протокол за ч.4 ст. 130 КУпАП (Керування з ознаками сп’яніння).

Надалі його чекає суд.