В Славянске по горячим следам задержали серийных домушников

В Славянске по горячим следам задержали серийных домушников

Подробности

На Донеччині оперативники по гарячих слідах затримали групу серійних «домушників»

Четверо чоловіків шукали легкого заробітку в оселях мешканців Слов’янська й Краматорська. На їхньому рахунку – понад десяток скоєних квартирних крадіжок. Співробітники управління карного розшуку Донеччини спільно з оперативниками та слідчими Краматорська затримали зловмисників одразу після вчинення ними чергового злочину.

Вчора, 18 лютого, підозрювані посягнули на майно жителя Слов’янська. Цього разу втекти непоміченими з украденими цінностями вони не встигли – додому несподівано повернувся власник квартири. Відштовхнувши господаря в дверному отворі, двоє крадіїв вискочили надвір – там на них в автомобілі чекали що двоє їхніх поплічників. Постраждалий негайно викликав поліцію.

У результаті оперативних заходів розшуківці Краматорського районного управління поліції разом зі співробітниками кримінальної поліції області по гарячих слідах встановили та затримали фігурантів.

Як встановили правоохоронці, в чужі домівки крадії проникали за допомогою підібраних відмичок до дверей і виносили з них гроші й усе, що являло собою цінність, – побутову техніку, хутряні та ювелірні вироби, банківські картки.

У результаті проведених обшуків за адресами фігурантів було виявлено й вилучено речові докази – викрадені чужі речі й готівку, набір відмичок, два радіоприймачі та інші предмети, які вони використовували у своїй злочинній діяльності.

Наразі двох учасників групи, які безпосередньо скоїли грабіж, затримано на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Їм інкримінують злочин, передбачений ч. 3 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Їхнім поплічникам – за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Відносно них ще вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Поліцейські на цей час встановили причетність фігурантів до 11 квартирних крадіжок, скоєних у Слов’янську та Краматорську продовж грудня 2020 – лютого 2021 року.

Слідчі дії тривають під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.