В Славянске пьяный водитель Volkswagen предлагал взятку полицейским

Официально

Иллюстративное фото

Водій намагався підкупити патрульних поліцейських, аби уникнути покарання за керування транспортним засобом в стані сп’яніння. Неправомірна вигода за нескладання адмінпротокола сягала восьми тисяч гривень.

Попередньо встановлено, що 46-річного водія автомобіля Volkswagen було зупинено через порушення правил проїзду перехрестя. Під час спілкування поліцейські виявили, що чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Аби уникнути адміністративної відповідальності порушник почав пропонувати правоохоронцям «вирішити питання».

Для документування пропозиції неправомірної вигоди на місце було викликано слідчо-оперативну групу.

За вказаним фактом поліція під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до чотирьох років позбавлення волі.

Також відносно водія правоохоронці склали адміністративний протокол за ст. 130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» та за ст.122 (Керування автомобілем водієм, який порушив правила проїзду перехрестя).

Чоловік відсторонений від права керування транспортним засобом.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області