В Славянске возник пожар на балконе многоэтажки

В Славянске возник пожар на балконе многоэтажки

Подробности

Не кидайте недопалки з балконів – подбайте про власну безпеку та безпеку оточуючих! 

26 серпня о 18:18 диспетчер Служби порятунку отримав повідомлення про пожежу, яка виникла на балконі квартири багатоповерхового житлового будинку, який розташований на вул. Поштовой,65, що у м. Слов’янську. 

По прибуттю перших пожежно-рятувальних підрозділів було встановлено, що відбувається пожежа на балконі 6 поверху. Вогнеборці 6 ДПРЗ негайно приступили до гасіння пожежі. О 18:32 пожежу було локалізовано та о 18:35 ліквідовано.

Загиблих та постраждалих внаслідок пожежі немає.

Закликаємо мешканців міста бути відповідальними й не кидати недопалки з балконів. 

Слід розуміти, що кинутий з балкону недопалок – не тільки прояв неповаги до мешканців будинку та перехожих, в цьому криється й велика небезпека. Недопалок тривалий час тліє і довго не гасне без сторонньої допомоги, а траєкторію польоту через пориви вітру прорахувати неможливо. Кинутий з восьмого поверху недопалок може стати причиною пожежі на балконі третього поверху, або ж, навіть, у квартирі сусіднього під'їзду.

Крім того, зберігати на балконах і лоджіях горючі і легкозаймисті рідини небезпечно, навіть в щільно закритій тарі. Радимо звільнити свої балкони і лоджії від старих непотрібних речей і не захаращувати їх предметами, які у спекотну погоду можуть стати причиною виникнення пожежі.

Пам'ятайте! Пожежу легше попередити, ніж загасити! Дотримання правил пожежної безпеки доступне кожному. Тож зробіть усе можливе, щоб зберегти життя й здоров'я своє та ваших рідних і близьких!

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».