39-летняя жительница Славянска может быть наказана за домашнее насилие

Подробности

Непрацююча 39-річна жінка систематично влаштовувала сварки з літньою матір'ю, вела антисоціальне життя в їх загальній квартирі. Після складання ряду адміністративних матеріалів відносно порушниці поліцією було відкрито кримінальне провадження.

До поліції Слов'янська звернулась 70-річна жителька міста з проханням про допомогу: донька, яка веде антисоціальний спосіб життя, знов влаштувала вдома сварку, ображала та погрожувала їй.

Дільничні офіцери, що обслуговують центр міста, вже були добре "знайомі" із даною особою. За попередніми фактами 39-жінку двічі притягували до відповідальності за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства) Кодексу України про Адміністративні правопорушення.

Але всі ці міри разом з профілактичною роботою ніяк на поведінку дебоширки не вплинули. Після чергової заяви від її матері поліція відкрила провадження за ст. 126-1. "Домашнє насильство" Кримінального кодексу України. Зокрема, її санкції передбачають арешт на строк до 6 місяців, до 5 років обмеження волі або позбавлення волі на строк до 2 років.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області