Будут ли в Славянске закрываться больницы?

Будут ли в Славянске закрываться больницы?

Медреформа шагает по стране

 Слов'янська міська рада інформує:

20 лютого відбувся брифінг заступника міського голови Юрія Підлісного та начальник відділу охорони здоров'я Олени Джим. Необхідність його проведення виникла у зв'язку з чутками про закриття лікарень та звільнення лікарів з 1 квітня.

Варто зазначити, що саме 1 квітня починається другий етап медичної реформи. Саме тоді розпочнеться реалізація нового механізму фінансування медичної системи. Лікарні почнуть отримувати кошти з державного бюджету за надані медичні послуги. Постановою КМУ від 05.02.2020 № 65 “Деякі питання реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення в 2020 році” затверджена вартість медичних послуг, яка не зможе повністю покрити потреби лікарень на їх утримання, організацію лікувально-діагностичного процесу. Враховуючи можливі ризики реформування, в бюджеті закладів охорони здоров'я були передбачені кошти з міського бюджету. Це надасть можливість лікарням стабільно працювати, надавати медичну допомогу населенню.

Заступник міського голови Юрій Підлісний та начальник відділу охорони здоров'я Олена Джим спростували недостовірну інформацію щодо закриття лікарень та звільнення лікарів, а головне запевнили, що у Слов'янську все стабільно і немає жодних підстав для паніки.