Что с коронавирусом в Славянске: статистика

Свежие данные

П’ятдесят три лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську за останній тиждень (за попередній тиждень — 38 випадків). Коефіцієнт виявлення складає 19,1%. Таку інформацію надала заступниця начальника відділу охорони здоров’я Марина Порохняк.

Усього в Слов’янську у поточному році зафіксовано 4450 лабораторно підтверджених випадки коронавірусної інфекції. 231 з тих, хто захворів — діти, 169 — медичні працівники.

Наразі продовжують хворіти 112 осіб. Чотирнадцять із них госпіталізовані в інфекційну лікарню Краматорська.

Зазначимо, що у поточному році 99 випадків захворювання, на жаль, закінчилися летально. 81 пацієнт серед померлих — особи, старші за 60 років із супутніми захворюваннями.

Додамо, що зараз на самоізоляції перебувають 240 мешканців міста. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин.

Також за останній тиждень проведено 278 забори біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР.

Крім того, станом на сьогодні 29 мешканців міста проходять лікування з приводу пневмонії. Восьмеро з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР.

Зазначимо, що всього за поточний рік діагноз “пневмонія” було поставлено 1258 містянам.

Звертаємо увагу, що у поточному році лікувальні заклади міста отримали гуманітарну допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури, кисневих концентраторів на суму 2304,47 тис. грн.

Додамо також, що у місті проводиться вакцинація проти коронавірусу. Наразі вакциновано 18428 людей. Із них першу дозу отримали 10650 особи, другу – 7778.