В Донецкой области оперативники уголовного розыска предотвратили заказное убийство

В Донецкой области оперативники уголовного розыска предотвратили заказное убийство

Подробности

Жителька Костянтинівкиза 800 доларів США замовила свого колишнього чоловіка. Кілер мав втопити жертву у ставку, у результаті чого спільне майно, а саме квартира, перейшла б у власність зловмисниці. Поліцейські інсценували смерть потерпілого, а замовницю затримали при передачі грошей виконавцеві злочину.

Співробітники управління карного розшуку і слідчого управління поліції Донеччини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури встановили, що у місті Костянтинівка готується тяжкий злочин. За оперативною інформацією, 61-річна жінка підшукує осіб, які за грошову винагороду вб’ють її екс-чоловіка.

Зловмисниця передала кілеру фото жертви, завдаток у розмірі 4500 гривень і довіреність на продаж квартири, яку потерпілий мав підписати. За планом підозрюваної, вбивство мало виглядати як нещасний випадок на воді, якщо тіло колись знайдуть, адже чоловік є людиною з інвалідністю.

Поліція з використанням заходів конспірації провела інсценування злочину. Потерпілий оформив папери, за якими нерухомість переходила в розпорядження колишньої дружини, та зіграв роль жертви. Під контролем поліцейських 57-річний чоловік пірнув у водойму.

Професійні дії поліції і реалістична імітація злочину врятували людині життя. Сьогодні при передачі другої частини винагороди в сумі 600 доларів замовницю було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У ході обшуків у неї вилучено фотографії «вбитого», які кілер надав як доказ виконання завдання, паспорт потерпілого, а також підписані документи на житло і ключі від квартири. Перед тим, як розрахуватися з виконавцем, організаторка вбивства перевірила справжність довіреності у нотаріуса.

Фігурантці інкримінують ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, п.6,11 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (готування замовного вбивства). Їй загрожує до 15років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

о обрання запобіжного заходу жінка перебуватиме у слідчому ізоляторі м. Маріуполя.