Славянска прокуратура требует компенсировать 3 миллион гривен ущерба

Славянска прокуратура требует компенсировать 3 миллион гривен ущерба

За деревьями нужно следить...

Слов’янська місцева прокуратура звернулась до Краснолиманського міського суду із позовною заявою про стягнення на користь держави шкоди, завданої навколишньому природному середовищу незаконною порубкою лісу, у розмірі понад 3,1 млн грн.

Судом визнано винним майстра лісу Дробишевського лісництва ДП «Краснолиманське лісове господарство» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки) КК України, та призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком на 1 рік з іспитовим строком у півтора роки.

У листопаді-грудні 2015 року майстер лісу несумлінно виконував свої службові обов’язки з ефективної охорони ввіреної йому ділянки лісу, внаслідок чого невстановленими особами знищено понад 800 дерев на суму більше 3,1 млн грн.

На даний час засудженим не відшкодовано заподіяну шкоду, а заходи щодо примусового стягнення нарахованого розміру шкоди Лиманською міською радою не вживаються. Враховуюче вказане, прокуратурою скеровано до суду позовну заяву.

Крім того, протягом календарного року з дня вступу в законну силу вироку, чоловік повинен провести висадку в ґрунт дерев породи сосна на земельній ділянці ДП «Лиманський лісгосп» загальною площею 1 га.

Прес-служба прокуратури Донецької області