Святогірськ залишиться без газу: котельні переведуть на тверде паливо

Святогірськ залишиться без газу: котельні переведуть на тверде паливо

Яка ситуація з газопостачанням у Донецькій області

Фото з архіву Карачуна

У Краматорську та Костянтинівці спеціалісти почали підключати до газопостачання багатоповерхові житлові будинки. Про це Суспільному розказав голова правління "Донецькоблгазу" Вадим Батій.

"В пріоритеті, підключення багатоповерхівок, в яких відсутнє централізоване опалення і є автономне опалення. Вони ійдуть в першу чергу, щоб люди могли обігріватись. Другий етап — це будинки з лічильниками, і третій етап — де немає лічильників", — розказав Батій.

Для підключення до газопостачання будинку спеціалісти мають отримати від управляючої компанії цих будинків акти обстеження вентиляційних та димових каналів.

За інформацією Вадима Батія, у Костянтинівці приватні будинки також під'єднані до газопостачання. Газовики розпочали підключати багатоповерхівки. У Покровську ще тривають роботи з підключення до газопостачання приватних будинків.

"У наших планах було, що по 1300 абонентів ми мали б підключати щодня. Але по факту ми підключаємо більше. Було і по дві тисячі і 3800 абонентів", — додав очільник "Донецькоблгазу".

У Святогірську наразі припинені роботи. Міські котельні будуть працювати на твердому паливі.

"У нас там є перебитий газогін. Він в землі і йде по полю. Поле повністю заміноване. ми вирішили не витрачати час та сили на безперспективне на даний час. І дати газ на Лиман, Коровій Яр, Яцьке" — повідомив Батій.