У ГУР Міноборони України назвали три причини, чому окупанти зосередилися на захопленні Бахмута

У ГУР Міноборони України назвали три причини, чому окупанти зосередилися на захопленні Бахмута

Одна з причин - після захоплення Бахмута РФ зможе атакувати Краматорськ і Слов'янськ

Фото: Instagram/ libkos

Представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Вадим Скібіцький пояснив німецькому Bild в інтерв'ю, яке опублікували 18 грудня, навіщо російські окупанти намагаються захопити місто Бахмут у Донецькій області.

Першою причиною він назвав бажання російських військ узяти під контроль усю Донецьку область.

Другою причиною Скібіцький вважає можливість після захоплення Бахмута атакувати з півдня два інші міста Донецької області – Краматорськ і Слов'янськ.

Третю причину представник ГУР Міноборони України пов'язує із приватною військовою компанією "Вагнер", за якою стоїть "кухар президента Росії Володимира Путіна" Євген Пригожин.

Скібіцький пояснив, що "Пригожин дбає про свій престиж". За його словами, Пригожин звинувачує армію Росії в тому, що вона не може досягти успіху, але й самому Пригожину з його найманцями "особливо нічого показати", тому йому потрібен "пристойний успіх" на фронті.

Пригожин неодноразово публічно критикував російську армію й генералів. "Багато хто з тих, хто є так званими кадровими [військовими], не навчилися нічого, окрім як підборами клацати, цяцьки носити і гарні доповіді писати", – заявляв він у жовтні.