На деокупованій Лиманщині двоє мешканців загинули у замінованому лісі

На деокупованій Лиманщині двоє мешканців загинули у замінованому лісі

Ще одна людина підірвалася в автомобілі

Двоє мешканців деокупованої Лиманщини загинули у замінованій лісосмузі, ще один підірвався на автомобілі – поліція закликає до обережності

Чоловіки отримали смертельні поранення після натрапляння на розтяжку, залишену окупантами. Наступного дня житель іншого селища наїхав вантажівкою на міну, внаслідок чого отримав чисельні ушкодження.

Вдень до поліції Лиману надійшло повідомлення про те, що у результаті вибуху двоє мешканців смт Дробишеве отримали поранення, несумісні з життям.

Тіла загиблих слідчо-оперативна група виявила у лісосмузі поблизу селища. Як було встановлено, чоловіки віком 46 та 57 років натрапили на приховану «розтяжку», що привела в дію протипіхотну міну ОЗМ-72.

За даним фактом співробітниками ВП №3 (Лиман) Краматорського РУ поліції зібрано матеріали та відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Наступного дня до міської лікарні Краматорська доставили 35-річного мешканця смт Ямпіль із чисельними ранами та опіками. Як з’ясували поліцейські, чоловік на вантажівці ГАЗ-66 заїхав у лісовий масив та правим переднім колесом наїхав на міну. Можливо, саме вибух зі сторони пасажирського сидіння й дозволив йому вижити.

Нагадуємо мешканцям деокупованих територій Донеччини про небезпеку, яка загрожує на необстежених ділянках. Тікаючи, окупанти встигли встановити вибухові пристрої у лісосмугах, на полях, дорогах, будівлях та городах місцевих жителів. Для їх знешкодження потрібно ще немало часу та зусиль спеціалістів-вибухотехніків. Тож, не забувайте про обережність!

Також слід пам’ятати, що при знаходженні боєприпасів, вибухонебезпечних або просто підозрілих предметів, слід негайно повідомляти до ДСНС або поліції за номерами 101 та 102. Це дозволить як найшвидше ліквідувати загрозу.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області