Хороші новини для жителів Святогірська

Це не останні подібні новини

Святогірська міська військова адміністраці повідомляє їорошу новину

З 17 березня у Святогірську для місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб запрацювала безплатна пральня «ДАНА».

Ідея із відкриттям пральні – не випадкова. Після «руськава міра» у місті й досі не вдається відновити центральне водопостачання та водовідведення. Тому проблема «як і де попрати?» була однією з нагальних.

Ідею соціальної пральні вдалося втілити завдяки сумісним зусиллям Святогірської МВА та їх партнерів – Aktion Deutschland Hilft, Care, ГО Аваліст , МКЧХ, а також за участі волонтерів та місцевих підприємців.

У приміщенні тимчасової споруди по вулиці Івана Мазепи, яке люб’язно безплатно надав місцевий підприємець, вдалося обладнати пральню та організувати в ньому надання послуг з прання та сушіння одягу. Наразі в пральні працюють 2 пральні машинки та 2 сушарки. Незабаром очікується підключення ще 4 пральних машин, що дасть можливість значно збільшити кількість отримувачів послуг. «ДАНА» працює з понеділка до суботи, з 8 до 18 години. Для того, щоб скористатися послугами, необхідно попередньо зареєструватися.

Нагадаємо, що це вже друга соціальна пральня на території міста (друга, але не остання, подробиці згодом!). Перша, яка також нещодавно була відкрита, успішно працює та надає тотожні послуги у місці тимчасового проживання жителів громади, житло яких зруйноване, або не придатне для проживання.