Навела ракети на школу в Донецькій області: Чергова зрадниця відправилась під арешт

СБУ повідомила жінці про підозру за статтею про держзраду

Служба безпеки затримала агентку РФ, яка коригувала ракетний удар по школі в Донецькій області. Зрадницю, яка виявилась мешканкою прифронтового українського міста, суд вже відправив під арешт, повідомили в СБУ.

«Зловмисниця збирала для окупантів розвіддані про місця базування та маршрути переміщення Сил оборони в районах Краматорська, Костянтинівки та Торецька. Крім того, вона передавала агресору координати місцевих шкіл і дитячих садочків. Саме за її «наводкою» рашисти здійснили ракетний удар по одному з навчальних закладів у серпні минулого року», – зазначили в СБУ.

Під час тієї ракетної атаки, ворог зруйнував будівлю місцевої школи.

Після того, як ворожі обстріли завершувались, зрадниця приходила на місце удару й фіксувала наслідки. Цю інформацію вона потім передавала ФСБ РФ.

«Під час виконання злочинних завдань фігурантка передавала ворогу локації українських об’єктів через месенджер у вигляді електронних координат або фотоматеріалів з прив’язкою до місцевості. У разі захоплення регіону ворог обіцяв своїй поплічниці «посаду» у лавах місцевої окупаційної адміністрації», – додали в СБУ.

Правоохоронці провели обшук вдома у зрадниці. Там вони виявили мобільні телефони, через які та спілкувалася з ворогом.

Агентці ФСБ РФ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд відправив зрадницю під варту.