Начальник Донецької ОВА закликає мешканців області не поспішати з поверненням додому

Попереду літо та спокуса повернутися зростає

Начальник ДонОВА Павло Кириленко інформує

З першого дня повномасштабного вторгнення триває евакуація цивільних з Донеччини – за цей час понад 1,1 мільйона людей скористалися можливістю виїхати до більш безпечних регіонів України.

Уся Донецька область потерпає від обстрілів російської окупаційної армії, яка регулярно використовує усе, що має на озброєнні, проти мирного населення – з 24 лютого 2022 року в області не було жодного (!) дня без загиблих чи поранених. Саме тому евакуація – це найбільш розумний і відповідальний вихід.

Ми надаємо змогу всім охочим безкоштовно виїхати з Донеччини, у тому числі й уразливим категоріям населення: літнім людям, особам з інвалідністю та лежачим хворим. Для цього створені всі умови.

Кожен, хто евакуюється, отримує у нових громадах допомогу і підтримку. Нікого не кидають напризволяще!

Система працює злагоджено: переселенців з Донеччини вже організовано прийняли декілька областей, зараз триває евакуація до Житомирщини.

Розумію, що наближається літо, а з ним і зростатиме бажання повернутися додому. Але цього робити аж ніяк не можна! Росіяни досі залишаються на нашій землі, досі обстрілюють область, досі щодня вбивають і ранять місцевих. Туга за домом не варта тих ризиків, які несе із собою повернення.

Чим менше цивільних залишатиметься в регіоні, тим легше і спокійніше військовим буде робити свою роботу. А вже після перемоги всі повернемось і все відбудуємо!