Зрадника з Краматорського району судитимуть заочно

Офіційна інформація

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника одного з державних пожежно-рятувальних загонів ГУ ДСНС України в Донецькій області за фактом вчинення державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року підполковник служби цивільного захисту, перебуваючи на тимчасово окупованій військами рф території Краматорського району, зрадив присязі працівника правоохоронного органу України та добровільно погодився на співпрацю з окупантами. Він обійняв псевдопосаду у «пожежно-рятувальному загоні м. Красний Лиман міністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих днр».

Перейшовши на бік країни-агресора, обвинувачений не приховує свого негативного відношення до української влади та називає громадян держави «нацистами» і «бендерами».

Після деокупації міста «рятувальник» втік на тимчасово непідконтрольну територію Донеччини.

Досудове розслідування та оперативний супровід – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного ув’язнення, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури