В Святогорске открыли Центр безопасности граждан

В Святогорске открыли Центр безопасности граждан

Десятый в регионе...

25 квітня у Святогірську розпочав роботу новий Центр безпеки громадян. З 2016 року, коли у місті Лиман було відкрито перший такий Центр, на Донеччині це вже десятий успішно реалізований проект.

Привітав мешканців із цією важливою подією Голова ДСНС Микола Чечоткін: “Сьогодні я радий вітати мешканців Святогірська із відкриттям цього нового Центру безпеки, де під одним дахом нестимуть службу і рятувальники, і правоохоронці. Це яскравий приклад того, якою великою рушійної силою може бути ініціатива громади у питаннях захисту у найвіддаленіших населених пунктах. Ми з вами стали ще на крок ближче до створення ефективної системи допомоги населенню, скорочення часу прибуття екстрених служб до місця події та запровадження нового рівня культури безпеки нашого суспільства в цілому. ”, – сказав Микола Чечоткін.

Він також подякував місцевій владі, яка в надзвичайно складних умовах військової агресії приділяє велику увагу цій складовій безпеки.

В рамках заходу відбулося також і нагородження особового складу Донецького гарнізону. Рятувальники були заохочені державними нагородами, відомчими відзнаками та нагородами Міністерства внутрішніх справ. Зокрема, серед тих, кому цього дня Микола Чечоткін вручив Ордени “За мужність” ІІІ ступеня, були і родини рятувальників, які загинули цьогоріч під час виконання службового обов'язку – Олега Моргуна та Олега Бойцова.

Звертаючись до пані Наталії та пані Світлани, Голова ДСНС вибачився за те, що не вдалося вберегти їх чоловіків: “Втрата найріднішої у світі людини — батька, чоловіка — це трагедія, яка рве серце й душу на шматки. Вся наша Служба завжди буде пам'ятати їхні імена. Ви не залишитеся з вашою бідою сам на сам і можете завжди розраховувати на мою підтримку”, – сказав Микола Чечоткін. Івану та Вікторії, – дітям загиблих рятувальників, він вручив іменні годинники, як пам'ять про їхніх самовідданих та героїчних батьків.