ЦИК назвала победителя выборов на скандальном округе в Донецкой области

Что насчитали в Центризбиркоме?

Центральна виборча комісія назвала переможця голосування на позачергових виборах ВРУ на скандальному одномандатному окрузі № 50 в Донецькій області.

За даними ЦВК, з різницею майже у тисячу голосів переміг мер Покровська Руслан Требушкін, повідомляє ІА «Вчасно».

Кількість голосів за Руслана Требушкіна після перерахунку склала 19 329. За його головного опонента мера Добропілля Андрія Аксьонова проголосували 18 431 виборців.

Зазначимо, що наразі в суді триває розгляд щодо визнання результатів виборів на ОВК № 50 недійсними через масові фальсифікації.

Нагадаємо, 4 серпня члени Центральної виборчої комісії у Києві особисто проводили перерахунок голосів на 14 дільницях ОВО № 50. Безперервний процес перерахунку тривав понад 14 годин.

Таке рішення було прийнято, тому що члени окружної комісії у Покровську затягували підрахунок голосів і відмовлялися виконувати рішення суду щодо перерахунку голосів на окремих дільницях. При перерахунку були встановлені численні порушення та факти, що може свідчити про фальсифікації результатів голосування. Під час сьогоднішнього засідання ЦВК прийняла рішення передати виявлені факти порушень до правоохоронних органів.