Хто такий психотерапевт та як його вибрати?

Хто такий психотерапевт та як його вибрати?

Незалежно від того, з яким професіоналом ви зрештою працюєте, важливо пам'ятати, що психотерапія це спільна робота, адже це допомога психотерапевта. Терапевт може запропонувати керівництво та підтримку, але, зрештою, клієнт сам повинен виконати роботу, необхідну для стійких змін. Якщо ви подумуєте про те, щоб звернутися за допомогою до психотерапевта, обов'язково вивчіть ситуацію і попитайте у оточуючих, щоб отримати рекомендації. Може знадобитися метод спроб і помилок, перш ніж ви знайдете те, що вам підходить, але не здаватися терапія може стати неймовірно перетворюючим досвідом.

У зв'язку з тим, що сьогодні кількість людей, які звертаються за психотерапією, значно збільшилася, виникає велика плутанина щодо того, що це спричиняє. Замість того, щоб називати себе терапевтами або консультантами, багато психотерапевтівів та інших фахівців у галузі психічного здоров'я вважають за краще використовувати ці терміни як синоніми при розмові з потенційними клієнтами.

Хто такий психотерапевт та як його вибрати?

Термін «психотерапевт» може використовуватися для позначення людини, яка пройшла підготовку як у галузі консультування, так і в галузі терапії. Часто терапевт проводить більше розмов, тоді як консультант може займатися більш практичною діяльністю, яка менше фокусується на обговоренні, а натомість заохочує навчання нових навичок через практичну практику.

То як же вибрати відповідного терапевта? Слід пам'ятати, що психотерапія це дуже особистий досвід. Ви поділитеся з цією людиною своїми найпотаємнішими думками та почуттями, тому важливо, щоб ви відчували себе комфортно та в безпеці. Ось кілька порад:

  • Поговоріть зі своїми друзями та членами сім'ї, які раніше зверталися до терапевтів. Вони можуть мати хороші рекомендації або попередження про конкретних професіоналів.

  • Проведіть невелике дослідження в Інтернеті. Намагайтеся знайти відгуки людей, які відвідували терапевта, якого ви розглядаєте.

  • Телефонуйте в кабінет терапевта і поставте питання про їх навчання, досвід та підхід до терапії. Це може дати вам гарне уявлення про те, як вони працюють.

  • Пам'ятайте, що ви є замовником! Ви маєте право ставити запитання та відмовлятися від послуг, якщо вони вам не підходять. Якщо ваш терапевт не бажає слухати, знайдіть, хто його слухає!

На консультації Ви зможете:
Відчути для себе Вам комфортно бути в контакті з цим конкретним фахівцем. Проговорити в індивідуальному порядку кількість зустрічей на тиждень та погодити зручну для Вас графік терапії. Домовитися про вартість, яка буде для Вас посильною, але цінною, як для Вас, так і для психотерапевта. Зацікавлені у позитивних змінах та підвищенні якості свого життя? Телефонуйте та записуйтесь на прийом до психотерапевта!