Как 17-летний парень жестоко убил 20-летнюю девушку: случай в Донецкой области

Подробности

17-річний мешканець заздалегідь спланував вбивство знайомої, видавши його за втечу до іншого міста. Тіло вбитої сховав у місцевій балці, подбав про алібі та ймовірних свідків. Проте під вагомою доказовою базою причетності до злочину, усі методи конспірації зловмисника було спростовано, а провину – доведено. Злочин розкрили співробітники відділу поліції № 2 Краматорського РУП, управління карного розшуку спільно зі слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області за процесуального керівництва Костянтинівської окружної прокуратури.

Повідомленню зловмиснику про підозру у скоєнні вбивства передувала кропітка та потужна робота працівників кримінального блоку, слідчих, криміналістів та кінологів.

Фігурант вжив здавалося б всі засоби конспірації, подбав про мовчання ймовірних свідків та позбавився тіла вбитої, використовуючи сучасні засоби, проте поліцейські зібрали ефективну доказову базу та довели його причетність до скоєння вбивства, а також до серії квартирних крадіжок.

Історія злочину бере початок всередині травня 2021 року. На лінію «102» надійшло повідомлення від директорки навчального закладу м.Костянтинівка про зникнення 20-річної учениці.

Місцеві оперативники розпочали розшук дівчини. З’ясувалося, що зв’язок з нею обірвався ще в квітні. Подруга, яка остання бачила зниклу, губилася в показах та не надавала повну інформацію поліцейським. Як з’ясувалося згодом – їй погрожували.

Правоохоронці встановили, що потерпіла мала тісний зв’язок з 17-річним місцевим мешканцем, який фігурував у скоєнні серії квартирних крадіжок.

Проаналізувавши набуту інформацію, стало зрозуміло, що подія має кримінальний характер. Поліцейські почали перевіряти версію умисного вбивства. До розкриття злочину долучилися співробітники обласного управління карного розшуку Донеччини.

Одночасно поліцейські розслідували дві справи: умисне вбивство та серію крадіжок з квартир. У скоєнні обох злочинів підозрювався місцевий неповнолітній.

Оперативники встановили місце мешкання підозрюваного, а також адресу нещодавно придбаного ним гаражу. В обох приміщеннях поліцейські провели санкціонований обшук, під час яких вилучили речові докази у вигляді викраденої побутової технікі, а у гаражі – особисті речі зниклої, фрагменти скотчу з волоссям потерпілої та лопату з залишками грунту.

25 серпня, із залученням службової собаки Павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону «Антарес», поліцейські обстежили території балки поблизу гаража фігуранта. Біля річки правоохоронці виявили труп зниклої дівчини. Чоловік загорнув тіло у поліетиленовий мішок, закопав та закидав сміттям.

Було проведено низьку молекулярно-генетичних експертиз, які підтвердили наявність ДНК потерпілої на вилученому скотчі.

В ході слідчих дій поліцейські встановили, що фігурант змусив дівчину надіслати повідомлення знайомим з проханням не шукати її, мовляв вона розпочала нове життя в іншому місті. А її подрузі наказав мовчати про їх зв’язок.

Попри всі спроби зловмиснику не вдалося плутати слідство та обійти законне покарання.

У грудні минулого року фігуранта було заарештовано за скоєння серії квартирних крадіжок (близько 30 епізодів), а через тиждень йому було оголошено про підозру у скоєнні умисного вбивства за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

На теперішній час чоловік утримується у Бахмутській установі виконання покарань.

Відділ комунікації поліції

Донецької області