Коронавирус в Славянске: какова ситуация в городе на сегодняшний день

Коронавирус в Славянске: какова ситуация в городе на сегодняшний день

Подробности

Слов'янська міська рада

Десять лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську на минулому тижні. Двоє з них — діти. Така інформація була надана 4 серпня під час он-лайн прес-конференції міського голови Вадима Ляха.

Коефіцієнт виявлення випадків інфікування складає 9 на 100 тис. населення. Цей показник більший, ніж у середньому по області. Але він відповідає нормативам, що надає МОЗ для послаблення протиепідемічних заходів (11 на 100 тис. населення).

Зауважимо, що на ранок 4 серпня у місті був зареєстрований 451 хворий на коронавірусну інфекцію, в тому числі 21 дитина. 418 з них (19 дітей) вже одужали. 12 госпіталізовані у лікарні Бахмуту та Костянтинівки. Три випадки, на жаль, закінчилися летально.

Спалах хвороби у Слов’янському психо-неврологічному інтернаті вдалося подолати. З 234-х підопічних та 64-х співробітників закладу всі одужали. На сьогодні у закладі проводять комплекс остаточних санітарно-епідеміологічних заходів.

Крім того, наразі 40 мешканців міста перебувають на самоізоляції. 18 з них — інфіковані, чотири — контактні особи. Ще 23 належать до таких, що прибули з-за кордону.

20 людей мають діагноз “пневмонія”. Всі вони обстежені методом ПЛР.

Зазначимо, що всього за останній тиждень у Слов’янську проведено 224 забори біологічного матеріалу для дослідження методом ПЛР та 243 — методом ІФА.