Пьяный водитель устроил ДТП в самом центре Краматорска

Пьяный водитель устроил ДТП в самом центре Краматорска

А его пассажирке светит уголовная ответственность за предложение взятки

Водій з ознаками сп’яніння влаштував ДТП, тікав від патрульних, а його подруга пропонувала поліцейським хабар

Близько другої години ночі 15 лютого на перехресті вулиць Двірцева та Стуса у Краматорську сталося ДТП. На щастя, без постраждалих. Від очевидців, які подзвонили на лінію 102, стало відомо, що авто Opel Astra скоїло наїзд на металевий паркан, а його водій втік в напрямку площі Миру. Очевидці надали патрульним опис громадянина та згодом неподалік від площі охоронці порядку його наздогнали та затримали. На підставі ст. 45 ЗУ «Про Національну поліцію» до втікача застосували спецзасіб кайданки. Після чого повернули його на місце події.

Дійсно, 30-річний чоловік мав ознаки сп’яніння, про що поліцейські повідомили його у встановленому законом порядку. Та запропонували пройти освідування. Разом з чоловіком у салоні автівки перебували дві пасажирки, теж нетверезі.

Від проходження перевірки водій відмовився та в результаті отримав два протоколи – за ст. 124 КУпАП (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та ст. 130 КУпАП (Керування у нетверезому стані).

А от під час складання адмінматеріалів до патрульних звернулася 27-річна пасажирка Opel Astra. Маючи намір «врятувати» від покарання свого друга, жінка неодноразово запропонувала неправомірну вигоду у вигляді грошей за непритягнення водія до адміністративної відповідальності.

Після попередження про кримінальну відповідальність за такі дії громадянка не зупинилася та наполягала на своїй пропозиції. Тож патрульні зафіксували пропозицію хабаря та викликали на місце слідчо-оперативну групу Краматорського відділу поліції. Тепер жінці загрожує кримінальна відповідальність.

Додамо, що за вихідні (15 та 16 лютого) на дорогах Краматорська та Слов’янська патрульні виявили 5 водіїв з ознаками сп’яніння.

 пресслужба батальйону патрульної поліції в м. Краматорськ та Слов'янськ